شبیه‌سازهای آموزشی

۳۱ مطلب
مشاهده مطلب
حلقه پران

حلقه پران

علیرضا آذری علیرضا آذری

القای الکترومغناطیسی

۲۴ مرداد ۱۴۰۲

شار مغناطیسی تعداد خطوط مغناطیسی که به طور عمود از سطح مدار بسته می‌گذرد، شار مغناطیسی نام دارد. شار مغناطیسی یک کمیت نرده ای بوده و یکای آن در سیستم بین المللی وبر (wbwbwb) نام دارد. اگر یک مدار بسته را در میدان مغناطیسی حاصل از یک آهن ربا قرار دهیم، شا ...

مشاهده مطلب
سلول (پیل) سوختی

سلول (پیل) سوختی

شهره امیرقلی شهره امیرقلی

الکتروشیمی

۳۰ تیر ۱۴۰۲

پیل سوختی (Fuel cell) سلول سوختی مانند سلول های گالوانی یک وسیله تبدیل انرژی شیمیایی به الکتریکی است. یک سلول سوختی، هیدروژن و اکسیژن را تبدیل به آب کرده و در این فرآیند الکتریسیته تولید می کند. مواد شیمیایی ، به طور پیوسته در داخل سلول سوختی جریان دا ...

مشاهده مطلب
آستانه شنوایی گوش انسان

آستانه شنوایی گوش انسان

رضوانه صفرخانی رضوانه صفرخانی

اجزای بدن

۱۵ خرداد ۱۴۰۲

شاید تاکنون به این موضوع فکر کرده باشید که آیا در اطراف شما صداهایی وجود دارد که شما قادر به شنیدن آن ها نباشید. افراد سالم دارای یک آستانه شنوایی می باشند و می توانند در یک دامنه محدود صداهای اطراف خود را بشنوند. می توان گفت در حالت عادی آستانه شنوایی برا ...

مشاهده مطلب
ژنتیک موش آزمایشگاهی

ژنتیک موش آزمایشگاهی

رضوانه صفرخانی رضوانه صفرخانی

ژنتیک

۱۸ اسفند ۱۴۰۱

موش‌های آزمایشگاهی از همان گونهٔ موش‌های خانگی هستند، با این حال اغلب در رفتار و فیزیولوژی بسیار متفاوت هستند. صدها نژاد inbred, outbred و ترانس ژنیک وجود دارد. نژاد، در مورد جوندگان، به گروهی اطلاق می‌شود که در آن همه اعضا از لحاظ ژنتیکی تا حد ا ...

مشاهده مطلب
واکنش اکسایش-کاهش

واکنش اکسایش-کاهش

نیکا نیکرو نیکا نیکرو

محلول ها

۲۰ بهمن ۱۴۰۱

واکنش اکسایش-کاهش دسته ای از واکنش‌های شیمیایی است که ناشی از انتقال یک یا چند الکترون از یک گونه (اتم یا مولکول یا یون)، به گونه دیگر می‌باشد. در هر واکنش اکسایش-کاهش اگر گونه ای الکترون از دست دهد، می‌گوییم اکسایش یافته است و اگر گونه ای الکترون بگیرد، م ...

مشاهده مطلب
برق‌کافت (الکترولیز)

برق‌کافت (الکترولیز)

نسرین فرشادی نسرین فرشادی

الکتروشیمی

۲۰ بهمن ۱۴۰۱

الکترولیز و انحلال نمک خوراکی NaCl در آب   نمک خوراکی از سدیم و کلر ساخته شده ‌است و در آب محلول است و از مهم‌ترین املاحی است که در خوراک روزانه انسان‌ها به کار می‌رود. نمک خوراکی مانند دیگر نمک ها ترکیب یونی&nb ...

مشاهده مطلب
حواس پنجگانه

حواس پنجگانه

رضوانه صفرخانی رضوانه صفرخانی

اجزای بدن

۲۱ دی ۱۴۰۱

حواس برای بقای انسان ضروری‌اند و ما را قادر می‌کنند تا به وجود محرک‌ها پی ببریم و با تنظیم پیاپی شرایط بدن در پاسخ به تغییر محیطی نظم و هماهنگی بدن حفظ شود. پنج حس در انسان هست که شامل: حس بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و لامس ...

مشاهده مطلب
آشنایی با مولکول ها

آشنایی با مولکول ها

نیکا نیکرو نیکا نیکرو

عناصر

۱۸ دی ۱۴۰۱

مولکول یکی از کوچک‌ترین ذرات شیمیایی می‌باشد که از پیوند بین اتم ها ایجاد می‌شود. در هر مولکول، اتم‌ها با پیوند اشتراکی یا همان پیوند کووالانسی به یکدیگر متصل شده اند. اتم‌های تشکیل دهنده یک مولکول، ممکن است از یک نوع عنصر (مانند گاز اکسیژن O2 ) یا چند نوع ...