شبیهسازهای آموزشی
۹۰ مطلب
۸ شهریور ۱۴۰۲
اولین فردی که به دسته بندی عناصر پرداخت، لاوازیه بود. این دانشمند بزرگ، عناصر را به چهار دستهی گازها، فلزات، غیرفلزات و عناصر زمین دسته بندی کرد. بعد از او دانشمندان دیگری نیز طبقهبندی های گوناگونی را انجام دادند تا سرانجام دمیتری مندلیف [در سال 1869] تو ...
۲۴ شهریور ۱۴۰۲
در شبیه سازی که قبلا در این مورد منتشر شد(اثر فوتوالکتریک) اشاره شد که اثر فوتوالکتریک توسط هاینریش هرتز در سال 1887 در جریان آزمایشهایی کشف شد که هدف آنها تأیید پیشگوییهای نظری ماکسول در مورد وجود امواج الکترومغناطیسی بود. و این کشف زمانی اتفاق افتاد ک ...
۲۴ شهریور ۱۴۰۰
برای نوشتن قوانین فیزیک نیاز به ریاضیات داریم. مطالبی مانند محاسبه کار فیزیک دهم، شیب نمودار مکان-زمان و سرعت-زمان فیزیک دوازدهم و قانون اِسنل(قانون شکست عمومی) در نور شناسی تماما بر پایه مثلثات متکی است. برای یادگیری درست و عمیق این دروس نیاز به پایه ریاض ...
۲۰ آبان ۱۴۰۲
واکنشهای برگشت پذیر: واکنشهایی هستند که در آنها ضمن اینکه واکنش دهنده ها به فرآورده ها تبدیل شده، فرآورده ها هم به واکنش دهنده ها تبدیل میشن. بین واکنش دهنده و فرآورده علامت فلش دوطرفه ⇋\leftrightharpoons⇋ قرار میدیم. این واکنش ها زمانی ...
۷ شهریور ۱۴۰۰
به هر آشفتگی که در محیط منتشر شود، موج گفته میشود. امواج با توجه به محیط انتشار در 2 نوع مکانیکی و الکترومغناطیسی مطالعه می شوند. موج مکانیکی به محیطی برای انتشار نیاز دارد؛ مانند صدای بلندگو یا موج های روی سطح آب موج الکترومغناطیسی بدون توجه به محیط می ت ...
۱۰ خرداد ۱۴۰۲
موج در حال حرکت، تغییری در محیط است که از مکانی به مکان دیگر حرکت کرده و سرعت آن به خواص کشسانی و لختی محیط بستگی دارد. اگر دو موج رونده با دامنه، بسامد و طول موج یکسان در یک محیط در خلاف جهت یکدیگر حرکت کنند. هنگامی که این دو موج از یکدیگر عبور می کن ...
۲۶ بهمن ۱۴۰۳
نور شکلی از انرژی است که در محیط شفاف به خط راست منتشر میشود. برای بررسی رفتار نور به هنگام انتشار ابتدا باید با پرتو نور آشنا شویم. یک پرتو نور را به صورت خط راستی که پیکانی بر روی آن است نشان میدهند که جهت پیکان جهت انتشار نور را نشان میدهد. دیده شدن ...
۲۶ مرداد ۱۴۰۲
خب بچهها اینجا میخوایم بریم سراغ شناخت اسیدها و بازها: بهطور کلی اسیدهای خوراکی مزه ترش دارن. بعضی از اسیدها مثل سرکه، آبغوره، آبلیمو و ... خوراکی هستن اما باید بدونید که خیلی از اسیدها خورنده هستن یعنی آسیبزا و خطرناکن و اگر روی دست بریزه باعث سوزش میش ...