شبیه‌سازهای آموزشی

۴۷ مطلب
مشاهده مطلب
قطبیت مولکول

قطبیت مولکول

نیکا نیکرو نیکا نیکرو

ترکیبات شیمیایی

۴ اسفند ۱۴۰۱

اتم ها با به اشتراک گذاشتن الکترون‌های لایه ظرفیت خود می‌توانند پیوند کووالانسی (اشتراکی) تشکیل دهند و مولکول ها را به وجود بیاورند. الکترونگاتیوی خاصیتی شیمیایی در اتم‌هاست که تمایل اتم را به جذب جفت الکترون‌های پیوندی به سمت هسته خود نشان می‌دهد. مثلاً د ...

مشاهده مطلب
پی اچ 1 (سطح مقدماتی)

پی اچ 1 (سطح مقدماتی)

نیکا نیکرو نیکا نیکرو

اسیدها و بازها

۴ تیر ۱۴۰۲

بچه‌ها می دونید اسید به چه ماده‌ای گفته میشه؟ به‌طور کلی اسیدها دسته ای از مواد شیمیایی هستن که مزه ترش دارن و البته خورنده هستن یعنی آسیب زا و خطرناکن. بعضی از اسیدها مثل سرکه، آبغوره، آبلیمو و ... خوراکی هستن اما بیشتر اسیدها، غیر خوراکی و بسیار سوزاننده ...

مشاهده مطلب
موازنه واکنش‌های شیمیایی

موازنه واکنش‌های شیمیایی

شهره امیرقلی شهره امیرقلی

واکنش ها

۱۵ شهریور ۱۴۰۲

انواع واکنش‌های شیمیایی عبارتند از: ۱) ترکیب ۲) احتراق ۳) تجزیه ۴) جابجایی یا جانشینی یگانه (ساده) ۵) جابجایی یا جانشینی دوگانه واکنش ترکیب یا سنتز: واکنشی است که در آن دو یا چند ماده شیمیایی ترکیب شده و یک ماده جدید به وجود می آورند. مثال: واکنش تشکیل ...

مشاهده مطلب
هیدروکربن‌ها

هیدروکربن‌ها

نیکا نیکرو نیکا نیکرو

ترکیبات شیمیایی

۱۱ خرداد ۱۴۰۲

هیدروکربن‌ها دسته ای از مواد آلی هستند که در ساختار آنها اتم های کربن و هیدروژن وجود دارد. دقت شود منظور از مواد آلی، موادی است که بر پایه اتم کربن می‌باشد. گاهی در ساختار هیدروکربن‌ها اتم‌هایی مثل نیتروژن و اکسیژن، گوگرد و... هم حضور دارند. بطور کلی هیدرو ...

مشاهده مطلب
واپاشی طبیعی

واپاشی طبیعی

علیرضا آذری علیرضا آذری

فیزیک اتمی و هسته ای

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

تا اوایل قرن بیستم میلادی بر طبق نظریه اتمی جان دالتون که بیان می‌کرد اتم‌ها نه پدید می‌آیند و نه از بین می‌روند و همه اتم‌های یک عنصر، ویژگی‌های یکسان دارند. تصور بر این بود که تمام عناصر پایدار هستند، تا زمانی که در سال ۱۸۹۶، هانری بکرل، در حال ...

مشاهده مطلب
الکترولیز

الکترولیز

نسرین فرشادی نسرین فرشادی

الکتروشیمی

۲۰ بهمن ۱۴۰۱

الکترولیز و انحلال نمک خوراکی NaCl در آب   نمک خوراکی از سدیم و کلر ساخته شده ‌است و در آب محلول است و از مهم‌ترین املاحی است که در خوراک روزانه انسان‌ها به کار می‌رود. نمک خوراکی مانند دیگر نمک ها ترکیب یونی&nb ...